فروش اینترنتی و چگونگی آن
در روزگاران گذشته حتی تصور فروش اینترنتی و در حین انجام هر کار یا مسافرتی، بیشتر به رویا شبیه بود. اما در زمان حال این رویا به واقعیت بدل شد. و افراد به راحتی و در هر جایی، کاسبی خود را اداره میکنند.
احتمالا شما هم از فروشندگانی هستید که روز به روز افزایش فروش و در نتیجه پیشرفت رقبایتان را از طریق فروش اینترنتی اجناسشان دیدهاید. تصمیم گرفتهاید که شما هم دستی بجنبانید. یا شاید هم تازه به فکر شروع کار و کاسبی افتادید ولی نمیتوانید از پس هزینههای بسیار وحشتناک راه اندازی مغازه برآیید.
در هر دو حالت، جای درستی آمدهاید؛ چون قرار است در اینجا به تمامی سوالات شما در مورد چگونگی و انواع فروش اینترنتی و سوالاتی از این قبیل، پاسخ دهیم. برای فروش اینترنتی محصولات، روشهای مختلفی وجود دارد که ما سعی میکنیم تمامی این موارد را برایتان توضیح دهیم.
فهرست
در این مقاله به موضوعات زیر میپردازیم:
فروش محصولات بدون سایت اینترنتی
ساخت سایت اینترنتی
فروش در شبکههای اجتماعی
مارکت پلیس
دیوار و شیپور
ایمالز و ترب
نکاتی برای افزایش فروش
فروش اینترنتی محصولات بدون سایت
ساخت سایت، فعالیت پیوسته و همچنین نگهداری از آن برای تمامی افراد جامعه کار آسانی نیست و هر کسی توانایی برآمدن از عهدهاش را ندارد. به همین دلیل خیلیها فکر میکنند که به زحماتش نمیارزد و به طور کل قیدش را میزنند. این افراد نمیدانند که بدون ساخت سایت هم میشود فروش اینترنتی داشت. برای این کار تنها لازم است صفحهای برای فروش محصولاتتان بسازید. که البته باید بگویم، ساخت این صفحات اصلا کار دشواری نیست.
مرحله اول
تنها لازم است وارد سیستمهای لندینگ سازی شوید و در آنجا با استفاده از راهنماییهای لحظه به لحظه، به سادگی و در طی کمترین زمان ممکن صفحه مناسب محصول خود را بسازید. در این صفحه، میتوانید قیمت، تصویر و توضیحات لازم برای جذب مخاطب را اضافه کنید. تا فروشتان افزایش یابد. همچنین میتوانید نظر مشتریان خود را به شکل ویدیوی مصاحبه با کسانی که از اجناس شما خریداری کردهاند، یا ویدیویی شامل محیط کار شما و میزان رعایت نظافت و پاکیزگی خود را به اشتراک بگذارید.
مرحله آخر
در اخرین مرحله، شما خود میتوانید روش پرداخت را انتخاب کنید که به صورت کارت به کارت باشد و یا به شکل درگاه پرداخت واصل. شما با ایجاد این صفحه، به راحتی میتوانید خودتان را بر سر زبان ها بیندازید.
در این قسمت از مقاله تنها به توضیح یکی از روش های بسیار آسان فروش اینترنتی برای کسانی که حوصله صرف وقت و هزینه برای دیگر روشها را ندارند، پرداختیم. برای دانستن روشهای دیگر، با ما همراه باشید.
ساخت سایت برای فروش اینترنتی
طراحی سایت با کدنویسی
ساخت سایت، روشی امن و رایج برای فروش اینترنتی محصولاتتان به شمار میرود. برای ساخت سایت به عنوان فروشگاهی اینترنتی، راههای مختلفی پیش روی شماست. اگر میخواهید سایتی بزرگ با محصولات فراوان و متنوع بسازید، بهترین روش برای شما، طراحی با استفاده از کدنویسی توسط دولوپر است. در این حالت بهترین کار این است که طراحی و ساخت چنین سایتی را به برنامه نویسان بسپارید تا دقیقا همان چیزی را برایتان به ارمغان بیاورند، که انتظارش را دارید.
طراحی سایت با وردپرس
اما اگر میخواهید زیاد هزینه نکنید و خودتان به مدیریت فروشگاهتان بپردازید، بهتر است که به سراغ روشهای دیگر بروید. روش دیگر ساخت سایت، طراحی سایتتان با CMSها است. از CMSها میتوان به وردپرس اشاره کرد که رایج ترین راه تولید محتواست.
استفاده از این ابزارها، تنها مختص افراد حرفهای و برنامهنویسان نیست. بلکه هر شخصی با اندکی دانش هم میتواند با آنها سایت تولید کند. وردپرس با وجود قالب های متنوع و افزونههای خود، گزینه بسیار خوبی برای طراحی سایت شما است. هر مشکل و سوالی که دارید، با یک سرچ ساده قابل حل است.
طراحی سایت با فروشگاه ساز
روش سوم، برای طراحی سایت، استفاده از فروشگاه سازها است، این روش برای کسانی بسیار مناسب است که همان دانش اندک را هم ندارند. تمام کارهای شما به شکل خودکار از طریق فروشگاه ساز انجام میشود و شما فقط باید طبق دستورالعمل های موجود پیش بروید.
فروش اینترنتی در شبکههای اجتماعی
با توجه به آمار بدست آمده، ۵۹ درصد جمعیت جهان، از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند. بنابراین طبیعتاً این شبکهها، راه حلی بسیار مناسب برای کسب درآمد است. استفاده از شبکههای مجازی برای فروش محصولات هم مانند روش قبل، از چند روش امکان پذیر است.
روش اول
اولین روش، همانی است که شاید همگی، روزانه به چشم خود دیدید و یا از آنها خرید کرده باشید. صفحاتی که برای فروش محصولات در شبکههای اجتماعی ( برای مثال در اینستاگرام و یا روبیکا) ساخته میشود اولین و رایجترین روش فروش از طریق مجازی است.
در این روش، همانطور که حتما خودتان هم میدانید، عکس، فیلم یا به طور کلی تمامی مشخصات محصول را میتوانید به نمایش بگذارید. و از طریق تماس تلفنی یا پیام با مشتری ارتباط بگیرید. و سپس از طریق شماره کارت و واریز وجه کسب درآمد کنید. این روش بسیار راحت و همچنین ارزان قیمت است.
از مهم و بزرگترین معایب این روش، میتوان به عدم اعتماد مشتری اشاره کرد که البته با توجه به تجربیات اطرافیانمان، کاملا به مشتری باید حق داد. راه حل این عدم اعتماد، ساخت یک سایت معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک است تا این عدم اعتماد مشتری شما را تا حد زیادی کم میکند.
روش دیگر نابودی این بی اعتمادی، به نمایش گذاشتن رضایت سایر مشتریهای شما است. با این روش به خریداران ثابت میشود که شما کلاهبردار نیستید. میتوانید نظر آنها را در غالب عکس و فیلم برای مثال در استوری اینستا به نمایش بگذارید.
روش دوم
روش دوم فروش محصول در شبکههای اجتماعی و کسب درامد از طریق شبکههای اجتماعی، استفاده از فروشگاههای اینستاگرامی است. در این روش میتوانید پیج اینستاگرام خود را به فروشگاه خود وصل کنید و فرایند ثبت سفارش را به شکل خودکار درآورید. از این طریق میتوانید مشکل نبود اعتماد را تا حد زیادی کاهش دهید. به طور کلی، شبکه های اجتماعی، بخش بزرگی از فروش اینترنتی محصول شما را بر عهده بگیرند.
راه حلهای گوناگونی هم برای افزایش فالوور اینستاگرام یا ممبر برای کانالهای تلگرامی یا روبیکای شما وجود دارد. حالا به دلیل استفادهی گسترده از اینستاگرام، تعدادی از راح حل های افزایش فالوور و لایک و کامنت در اینستاگرام را مرور میکنیم:
برای مثال:
- استراتژیک باشید ( برای پیج خود هدف تعین کنید و طبق برنامه پیش بروید)
- پیج را رها نکنید ( به طور پیوسته فعالیت کنید)
- سعی کنید پستهای شما جذاب و با کیفیت باشد
- گذاشتن استوری را فراموش نکنید
- روی جذابیت کپشنهایتان کار کنید
- حتما از هشتک در زیر پست هایتان استفاده کنید
- کاربرانتان را بشناسید ( با برسی سابقه پیج خود، دقت کنید که بیشتر مخاطبانتان از چه جنسیتی و اهل چه شهری و در چه رده سنی قرار دارند)
- توجه دنبال کنندگان را به شیوههای مختلف جلب کنید ( برای مثال از محتوایی استفاده کنید، که کنجکاوی مخاطب را به همراه داشته باشد. یا از سوال استفاده کنید، انسان به پاسخ به سوالاتی که جواب آن را میداند، علاقهمند است)
- از موفقیت رقبایتان عبرت بگیرید.
فروش اینترنتی با مارکت پلیس
مارکت پلیسها نوعی سایت یا پلتفرم هستند که فروشندگان مختلفی میتوانند از آنها استفاده کنند. و به فروش محصولات خود بپردازند. در واقع مارکت پلیسها مانند نقطه اتصال فروشنده و مشتری هستند. کسب و کار در مارکت پلیسها دقیقاً شبیه به اجاره غرفه در یک نمایشگاه است. و فروشنده میتواند به جای راه اندازی غرفه خود مبلغ کمی را به مارکت پلیس بپردازند.
اگر بخواهم مارکت پلیس معروف ایرانی را برای شما مثال بزنم، باید به دیجی کالا اشاره کنیم که شاید خیلی از شما از آن استفاده کرردید. و یا حداقل نامش را شنیده باشید. این پلتفرم، علاوه بر فروش محصولات خود، بسیاری از محصولات فروشندگانی که با آن قراردارد دارد را به فروش میرساند. شما نیز میتوانید با این پلتفرم، سیستم همکاری در فروش ایجاد کنید.
فواید مارکت در فروش اینترنتی
بزرگترین فایده مارکت پلیسها این است که شما دیگر نیازی به ساخت سایت و رسیدگی به آن را ندارید. این پلتفرمها، معمولا تیمهایی برای رسیدگی به امور فنی دارند که به بهترین شکل ممکن همه چیز را تحت کنترل خود در میآورند.
معایب مارکت در فروش اینترنتی
از بزرگترین معایب فروشندگی در مارکت پلیس، رقابت عجیب و وحشتناک موجود در آنها است. برای مثال، فرض کنید که کار شما فروش اجناس تزئینی و کادویی است. اما برای مثال وقتی قصد شروع کارتان در دیجی کالا را دارید، میبینید که رقبای بسیاری با انواع و اقسام قیمت، قبل از شما در حال فروش محصولات و شناساندن خود به مشتریان هستند، که این موضوع کار شما را بسیار سخت میکند.
از دیگر معایب مارکت پلیسها تاخیر در دریافت پول پرداختی مشتری است. شما وقتی فروشگاه خودتان را داشته باشید، در همان لحظه پرداخت، پول به حسابتان واریز میشود. اما در مارکت پلیسها بین خرید مشتری و پرداخت وجه برای شما، مدتی طول میکشد. با وجود این معایب، استفاده از این پلتفرمها راه حلی بسیار ساده و سریع برای کسب و کار شماست.
برای افزایش جذب مشتری شما میتوانید از تبلیغات دیجی کالا استفاده کنید. که این تبلیغات تنها در خود دیجی کالا نمایش داده میشود و فقط کسی آن را میبیند که وارد دیجی کالا شود.
فروش اینترنتی با دیوار و شیپور
پلتفرمهایی مانند دیوار و شیپور هم مانند واسطهای بین فروشنده و خریدار عمل میکنند. و واقعا هم جایگاه مناسبی برای فروش محصولات محسوب میشوند. درست است که در ابتدا این پلتفرمها برای فروش محصولات دست دوم ایجاد شده بود، اما به مرور زمان فروشندگان کالاهای نو هم به سمت آنها جذب شدند. و امروزه فروشگاهها هم از آنها استفاده میکنند.
برای فهمیدن فرق بین فروشگاهها و کاربران عادی ( فروشندگان کالاهای دست دوم) یک تگ فروشگاه برای آگهیهای فروشگاهی قرار میگیرد. استفاده از این پلتفرمها بسیار کم هزینه است. و طبیعتاً امروزه بسیاری از انسانها از آنها استفاده به عمل میآورند.
برای مثال از هر کسب و کار و هر حوزهای از دیوار استفاده کند و تنها برای خرید و فروش ماشین یا خانه و زمین استفاده نمیشود. دیوار این قابلیت را دارد که شما حتی بدون لندینگ هم به فروش محصولات خود بپردازید.
معایب دیوار
از معایب دیوار میتوان به این اشاره کرد که شما فقط میتوانید تکیه به جستجوی خریداران بزنید. و به امید روزی جست و جوی آنها در دیوار بمانید. در واقع ظرفیت نمایش آگهی شما، بسیار کمتر از برخی روشهای دیگر است؛ به همین دلیل توصیه میشود که این روش را با سایر روشها ترکیب کنید ( برای مثال در کنار پیج اینستای خود، اگهیتان را در دیوار هم ثبت کنید)
ایمالز و ترب
سایتهایی مانند ایمالز و ترب، قابلیتهای جالبی دارند. به عنوان مثال برای شما قیمتهای گوناگون محصول مورد نظرتان را به نمایش میگذارند. و شما میتوانید محصولی با کمترین قیمت را خریداری کنید.
بخاطر اینکه همه دوستدار مقایسه قیمتها و به دنبال قیمت مناسب هستند، امروزه استفاده از این پلتفرمها بسیار زیاد شد. و کاربران زیادی به سمت آنها جذب شدهاند. بنابراین فروش محصولاتتان از طریق آنها میتواند بسیار مفید باشد. ترب و ایمالز هم مانند دیوار، حاوی انواع و اقسام مختلفی از محصولات است. از گل و گیاه گرفته تا لوازم جانبی موبایل و لوازم یدکی خودرو.
نکاتی برای افزایش فروش اینترنتی
هر کسی بر حسب نوع کسب و کار خود، ممکن است از روشهای مختلفی برای فروش محصولش استفاده کند. اما نکاتی کلی برای جذب مشتری وجود دارد که شاید در بین تمامی این روشها، مورد استفاده قرار گیرد.
تا اینجا خواندید که روشهای مختلف فروش اینترنتی و چگونگی انجام آن چطور است. حالا میخواهیم نکاتی را برای شما یادآوری کنیم که در شغل خود موفقتر باشید.
۱_ مشتری شناس باشید:
اگر شناختی نسبی راجب مخاطبانتان داشته باشید، طبیعتاً بهتر میدانید که چه اجناسی را با چه قیمتی و در چه زمانی عرضه کنید. برای مثال اگر بفهمید که ردهی سنی و جنسیت غالب مشتریهایتان، بیشتر دختران زیر ۲۰ سال است، سعی میکنید که اجناسی مناسب سن و نیازشان را به فروشگاهتان اضافه کنید؛ و بر عکس، اگر هیچ پیش زمینهای درباره مشتریانتان نداشته باشید، خب فروشتان درواقع بی هدف میباشد.
۲_ رقبایتان را فراموش نکنید:
در هر زمینهای که فعالیت داشته باشید، طبیعتاً رقبایی هم دارید. سعی کنید در بعضی از موارد، از رقبا پیشی بگیرید. به عنوان مثال در روزهایی از ماه، ارسال محصولات خود را رایگان انجام دهید ( برعکس رقبا که هزینه ارسال را دریافت میکنند)
۳_تبلیغات:
تبلیغ محصول بسیار میتواند مفید واقع شود. برای زمانی که شما تازه وارد بازار فروش شدهاید. در واقع هیچکس از شما و محصولاتتان اطلاعی ندارد و تبلیغات به خصوص در این زمان، بسیار میتواند مفید باشد.
۴_صبوریت به خرج دهید:
هر کاری، و هر پیشرفتی، نیازمند صبر است. تقریبا هیچگاه نباید انتظار فروش فوقالعاده را در اول کار داشت. فکر سیل مشتری را در شروع فعالیتتان، از سر بیرون کنید.
۵_در قیمت گذاری، دقت به خرج دهید:
به دلیل افزایش فروش اینترنتی، شما اطلاعات وسیعی میتوانید از قیمت گذاری سایر فروشندگان به دست آورید، بنابراین سعی کنید نسبت به سایرین قیمت بهتری را روی اجناس خود بگذارید.
نتیجه گیری:
زمانی که میشود، اینترنتی محصولات خود را به فروش بگذارید، پس به چه دلیلی باید به سراغ روشهای قدیمی بروید؟ از سوی دیگر فروش اینترنتی گاهی میتواند بسیار پردرآمد باشد.
در این مقاله از سایت هدایتی فر به شکلی مفصل، انواع و اقسام روشهای فروش اینترنتی را بررسی کردیم. شما اگر بخواهید، به راحتی میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید.