مسکن

روش خرید هوایی

در درس های گذشته، باورهای مهم برای خرید خانه را مرور کردیم. همچنین چند روش برای تامین پول خرید خانه و نیز مدیریت هزینه های جاری خانواده پیشنهاد شد. امیدواریم تا اینجا مطالب هر درس را با دقت و حوصله پیگیری کرده باشید و به تمرین های مربوطه پاسخ داده باشید. از اینجا به بعد به نکات فنی و تخصصی در خرید خانه توجه می کنیم. در این درس به روش خرید هوایی می پردازیم.

روش خرید هوایی خانه یکی از روش‌های خوب برای خانه دار شدن است. هم برای کسی که خانه را می خرد و هم برای کسی که قصد فروش خانه‌اش را دارد. این روش به گونه ای است که اگر فردی تنها دارایی او خانه‌اش بود و به پول احتیاج داشت، نیازی نیست خانه اش را بفروشد. او می تواند هوای خانه اش را بفروشد. شاید کمی عجیب باشد، در ادامه منظور از فروش هوایی توضیح داده می شود.

 

روش خرید هوایی
روش خرید هوایی

 

روش خرید هوایی خانه به صورتی است که صاحب خانه اجازه می دهد خریدار در بالای ساختمانش یک طبقه بسازد. به این معنی که بر روی پشت بام خانه‌اش طبقه ای را بسازد و در آنجا زندگی کند.

 

این روش بیشتر برای زمانی کاربرد دارد که کل خانه برای یک نفر باشد. در ساختمان های چند طبقه نیز این امکان وجود دارد. همسایه ها می توانند با هم تعامل کنند و این کار را انجام دهند که در این صورت هر یک سودی ببرند. برای انجام این کار باید شهرداری مجوزهای لازم برای ساخت طبقه ای دیگر بدهد. همچنین باید بین خریدار و فروشنده قرارداد نوشته می شود تا همه چیز طبق قانون و قرارداد پیش برود.

قیمت تمام شده برای خرید هوایی بسیار کمتر از خرید خانه است. این روش زمانی کاربرد بسیار دارد که صاحب خانه به پول نیاز دارد و قصد فروش خانه اش را نیز ندارد. همچنین خریدار پول تمام شده یک ساختمان را نمی دهد و معامله‌ای برد برد صورت می گیرد.

چند نکته

  • خانه باید توانایی و ظرفیت لازم برای ساخت طبقه ای دیگر را داشته باشد. برای ساخت طبقات بیشتر در این روش، می توان از سازه های سبک استفاده کرد.
  • معمولا هر منطقه قوانینی بابت تعداد طبقات دارد. تعداد بیش از حد طبقات مانع از ساخت طبقه بعدی می شود.
  • بین خریدار و فروشنده قرارداد کاملی باید نوشته شود.
  • چند دنگ از کل خانه به خریدار تعلق می گیرد. طبق قانون بعد از خرید هوایی خانه، چند دنگ به او داده می‌شود تا در بخش جزیی از زمین شریک شود.
  • بعد از ساخت طبقه، خریدار می تواند خانه خود را رهن بدهد.
  • اگر خانه توان داشت و شرایط قانونی اجازه می داد، باز هم می توان طبقه ای دیگر بر روی آن ساخت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا