یک طرح خلاقانه
سال 94 بود که با یکی از جالب ترین ایده ها در حوزه آموزش برخوردم که کاملاً بر اساس یک نیاز سنجی اصلی است. یکی از دخترعموهایم که آن زمان دانشجوی دکتری فیزیک دانشگاه شهید بهشتی بود و امروز در دانشگاه بوستون آمریکا کار می کند، برای اولین بار طرحی با نام طرح کلاس های تفکر خلاق را ایده پردازی نمود و از من خواست تا در به اجرا رساندن آن، کمکش کنم. آن طرح یکی از بکرترین طرح هایی است که همین اکنون می تواند افراد دانشگاه رفته بسیاری را وارد کار نموده و همچنین از معضلات اصلی جامعه آموزشی ایران بکاهد.
مشکل بزرگ شیوه تدریس مدارس فعلی این است کاملا و به طور محض، آموزش محور است. این شیوه ضربات سنگینی بر پیکره عملیاتی نمودن آموزش های مدارس ایران می زند. به عبارتی آنچه که در اکثر مدارس فعلی ایران در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد، مطالبی است که دانشآموزان باید بدون هیچگونه آزمایش و لمسی آنها را به حافظه بسپارند. علاوه بر این ها، موضوع انجام کارهای گروهی از دیگر موضوعاتی است که خلأ آن در مدارس وجود دارد. حل این مشکلات مانند همیشه از راههایی است که در عین مفید بودن، درآمد بالایی نیز به همراه دارد.

ایده کارگروه های تفکر خلاق چیست؟
یکی از کارهای بکری که در هر شهری می توان ایجاد نمود، این است که چند فرد تحصیلکرده با هم همراه شوند و گروه هایی با عنوان تفکر خلاق ایجاد نمایند. کار آنها صحبت با مدارس برای پرکردن خلأهای آموزشی است.
شکل زیر تمام کارهایی است که یک گروه تحصیلکرده میتواند علاوه بر برگزاری آزمایش های ساده و ارزان، برای انجام آنها با مدارس وارد قرارداد شود. این کارها شامل تشکیل انجمنها علمی، پرورش دانشآموزان مستعد جهت شرکت در جشنوارهها، برگزاری مسابقات درون مدرسه ای و … است.
لازم به ذکر است که یکی از دلایلی که مدارس مایل هستند تا با افراد تحصیل کرده فعال در این زمینه (مهم نیست چه رشتهای) همکاری کنند، ایجاد مزیت رقابتی است که آنها نسبت به دیگر مدارس خواهند یافت. این موضوع میتواند، هم باعث جذب دانشآموزان بیشتر و هم دلیلی برای اخذ شهریه بالاتر بشود.
گروه تحصیلکردهای که میخواهد این کار را انجام دهد، میتواند در یک سال با چندین مدرسه وارد قرارداد شده و درآمد بالایی به دست آورد. یکی از بهترین استراتژیهای بازاریابی برای معرفی این کار، استفاده از تراکت است. شیوه کار به این صورت است که یک تراکت حاوی معرفی اعضا و وظایف گروه (همانند شکل نشان دادهشده در بالا) چاپ شده و در مدارس سطح شهر یا منطقه، توزیع شود. پس از آنکه مدارس علاقمند مشخص شدند، باید با آنها وارد مذاکره شد. البته برای اجرای این موضوع را میتوان از سطح بالاتر، یعنی اداره کل آموزش و پروش اقدام کرد و نتایج بسیار بیشتری به دست آورد.
لازم به توجه است بستن قرارداد با مدارس تنها در سال اول و یا دوم نیاز به مذاکره قوی دارد و پس از آن، این مدارس هستند که با فارغالتحصیلهای فعال در این زمینه تماس خواهند گرفت.
دیدگاه شما چیست؟