مسکن

رونق و رکود در بازار مسکن

در درس های گذشته با روش های مختلف خرید خانه آشنا شدیم. در این بخش به برخی نکات کاربردی می پردازیم. قبل از هر چیز بهتر است درباره موضوع رونق و رکود در بازار مسکن صحبت کنیم.

عوامل شروع رونق

شروع رونق در بازار مسکن نشانه هایی دارد. مواردی که در زیر عنوان شده است نشانه هایی جهت شروع رونق در بازار مسکن می باشد.

1- افزایش تسهیلات

تسهیلات بانکی هم از نظر تعداد و هم از نظر حجم افزایش پیدا می کند. انواع وام ها با پرداخت راحت تر صورت می گیرد. به اکثر اقشار جامعه، وام جهت تهیه مسکن و املاک تجاری و خرید لوازم و … اعطا می شود. به انواع و شکل های مختلف تزریق پول به جامعه صورت می گیرد.

 2- کاهش نرخ سود بانکی

یکی دیگر از نشانه های شروع رونق دربازار مسکن، کاهش نرخ سود بانکی می باشد. هدف از کاهش سود بانکی، خارج کردن پول و سرمایه توسط مردم از حساب ها جهت ساخت و ساز و سرمایه گذاری در بازار مسکن و یا دیگر بازارهای مالی می باشد. در این صورت پول وارد بازار مسکن می شود و رونق رخ می دهد.

در ابتدای رونق اگر از املاکی ها سوال کنید و یا آمار دقیقی بگیرید، متوجه می شوید که فروش خانه ها بیشتر شده است. مصرف کننده های مرفه و سرمایه گذاران نیز وارد این بازار شده و به فعالیت می پردازند.

3-علایم اوج رونق

در اوج رونق، رشد مسکن و ملک آرام آرام زیاد شده و به اوج می رسد. در این بازار اوج رونق، بازیگران اصلی همه در بازار هستند و تاثیرگذارند و تعداد پروانه ها جهت ساخت مسکن بسیار بالا می رود.

برای تحقیق بیشتر بابت اینکه در گذشته چه زمانی رونق بوده است می توانید در شهر خودتان بررسی کنید و آمارهایی را از شهرداری بگیرید. با این آمارها مشخص می شود که چه زمان هایی رونق در مسکن رخ داده است.

رونق همه بازار را تحت تاثیر قرار می دهد. ولی این اوضاع همیشه این طور باقی نمی ماند و مانند چرخش چرخ، دوباره به رکود در بازار در مسکن باز خواهیم گشت. همیشه بعد از هر رونقی رکودی است و بالعکس.

 

 

حباب در بازار مسکن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا